CPUG: The Check Point User Group

Resources for the Check Point Community, by the Check Point Community.


Tim Hall has done it again! He has just released the 2nd edition of "Max Power".
Rather than get into details here, I urge you to check out this announcement post.
It's a massive upgrade, and well worth checking out. -E

 

Results 1 to 3 of 3

Thread: GAIA new vlan add

  1. #1
    Join Date
    2016-09-03
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Default GAIA new vlan add

    When adding a new vlan interface on voyager in GAIA, why need to add same thing ....or create new interface on cluster object on Dashboard-> Firewall cluster->Topology details .

  2. #2
    Join Date
    2006-06-07
    Posts
    20
    Rep Power
    0

    Default Re: GAIA new vlan add

    Because Check Point solution is a Firewall Application on top of an OS.

    It isn't like ASA / Juniper / Fortinet etc where is a combined piece of single code.

    You add the interface in Gaia to tell the OS about the Interface.

    You add the interface into the Topology to the Firewall Package about the Interface.

  3. #3
    Join Date
    2007-03-30
    Location
    DFW, TX
    Posts
    250
    Rep Power
    12

    Default Re: GAIA new vlan add

    It may be worth noting VSX does this differently. With VSX, you configure your management interface and any bonds locally on the box, but all of your other interfaces (including sync) are pushed down from the management server. You still have the two-step process of creating an interface, then pushing policy to get the firewall software to know about it. The two steps are simply done in one place.

    It's my understanding Check Point licenses now include the ability to run one VS. The idea is to let you separate traffic for managing the firewall from traffic passing through the firewall.
    Zimmie

Similar Threads

  1. no vlan 1 in gaia interface configuration
    By kwm30 in forum R75.40 (GAiA)
    Replies: 13
    Last Post: 2017-02-20, 13:56
  2. How to export all the Objects in 75.40(GAIA) to R77.20(GAIA)??.
    By muralidkosaraju in forum R75.40 (GAiA)
    Replies: 3
    Last Post: 2014-10-10, 14:55
  3. Replies: 2
    Last Post: 2014-05-27, 13:30
  4. Replies: 8
    Last Post: 2013-05-04, 03:01
  5. Add VLAN interface on XOS
    By lpsuerj in forum Crossbeam
    Replies: 1
    Last Post: 2011-02-11, 18:10

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •