CPUG: The Check Point User Group

Resources for the Check Point Community, by the Check Point Community.


Tim Hall has done it again! He has just released the 2nd edition of "Max Power".
Rather than get into details here, I urge you to check out this announcement post.
It's a massive upgrade, and well worth checking out. -E

 

Results 1 to 8 of 8

Thread: Checkpoint PRIMARY box had suddenly freeze

  1. #1
    Join Date
    2015-03-09
    Location
    In My home
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Post Checkpoint PRIMARY box had suddenly freeze

    Checkpoint PRIMARY box had suddenly freeze same observed there is no fail-over but no response from PRIMARY end even from Secondary to primary cant reach.. After troubleshooting we made secondary box as an active and all the services working fine in secondary box, for testing propose again we made fail-over to primary box and all the service working as normal it was pervious. Currently now primary as an active and secondary as standby... Anyone that knows anything about this or have had a similar problem?
    Last edited by mohdyasin; 2015-03-10 at 01:27.

  2. #2
    Join Date
    2013-09-25
    Location
    Bucharest
    Posts
    649
    Rep Power
    7

    Default Re: Checkpoint PRIMARY box had suddenly freeze

    State your HW and SW version, please.

  3. #3
    Join Date
    2012-02-06
    Posts
    29
    Rep Power
    0

    Default Re: Checkpoint PRIMARY box had suddenly freeze

    Do you have console connection to the primary member? Or console was freezed too?

  4. #4
    Join Date
    2015-03-09
    Location
    In My home
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Lightbulb Re: Checkpoint PRIMARY box had suddenly freeze

    Quote Originally Posted by taganrog View Post
    Do you have console connection to the primary member? Or console was freezed too?
    No even putty console also freeze.. from physical console to laptop i m abled to login

  5. #5
    Join Date
    2014-11-14
    Location
    Ottawa Canada
    Posts
    364
    Rep Power
    6

    Default Re: Checkpoint PRIMARY box had suddenly freeze

    What is the output of the top command? Are there any specific processes that are taking up all the CPU?

    what about a ping? Can the GW ping out to anything? next hops? 8.8.8.8?

    tcpdump + fw monitor - is any traffic getting to the appliance in the first place? is it passing any traffic at all?

    fw ctl zdebug drop | grep :22 - is it dropping your ssh traffic for some reason maybe?

    uptime - did it recently reboot? maybe it cored and rebooted?


    In short, now that you have direct console access to the appliance, what is it doing?

  6. #6
    Join Date
    2015-03-09
    Location
    In My home
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Exclamation Re: Checkpoint PRIMARY box had suddenly freeze

    even in monitor its shown as normal.. then too its have problem

    After CPstop and CPstart in primary box via dir console.. it came normal stage..

    i tried to check the issue via command like


    #fw ctl debug 0
    #fw ctl debug -buf 32000
    #fw ctl debug -m fw + drop conn
    #fw ctl kdebug ?-T -f >& /var/log/dbg.txt
    #cpinfo -z -o cpinfo.out.gz

    here no root cause had found to me...

  7. #7
    Join Date
    2013-09-25
    Location
    Bucharest
    Posts
    649
    Rep Power
    7

    Default Re: Checkpoint PRIMARY box had suddenly freeze

    Quote Originally Posted by laf_c View Post
    State your HW and SW version, please.
    No news here.
    I had similar issues with two 1140 appliances centrally managed.

  8. #8
    Join Date
    2015-02-05
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Default Re: Checkpoint PRIMARY box had suddenly freeze

    Hi. I had this issue too on our new SG12600 appliances running GAIA and R77.20 FW version.

    When it freeze then there is no core dump generated. However after advise by CheckPoint to apply latest Jumbo Hotfixes then the issue is gone for 3 months now.

Similar Threads

  1. Checkpoint VPN failover when Primary connection fails
    By Byron Faison in forum IPsec VPN Blade (Virtual Private Networks)
    Replies: 1
    Last Post: 2014-01-31, 16:28
  2. IPSEC VPN suddenly stops working
    By mitch4949 in forum IPsec VPN Blade (Virtual Private Networks)
    Replies: 3
    Last Post: 2013-07-15, 16:37
  3. VSX NGX R65 freeze
    By manrag in forum VPN-1 VSX
    Replies: 2
    Last Post: 2009-07-09, 15:49
  4. Replies: 1
    Last Post: 2007-05-01, 15:45
  5. NGX R62 suddenly start droping pkts
    By jeetu_chaudhari in forum SmartDashboard
    Replies: 1
    Last Post: 2007-04-30, 05:46

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •