CPUG: The Check Point User Group

Resources for the Check Point Community, by the Check Point Community.

Tim Hall has done it again! He has just released the 2nd edition of "Max Power".
Rather than get into details here, I urge you to check out this announcement post.
It's a massive upgrade, and well worth checking out. -E


Results 1 to 2 of 2

Thread: Bandwidth issue on WAN connection

  1. #1
    Join Date
    Rep Power

    Default Bandwidth issue on WAN connection

    Hello all,

    I'm having this issue:
    I have freshly installed a new 2200 Gateway appliance with GAIA R76 on it. There are only about 25 rules configured on it.
    The router whereto it is connected to has a 100Mbit connection. When I test the speed of the connection behind the firewall, i.e. on the LAN connection of the firewall. I only get about the half of the speed I should be getting. I have tested this with two other devices, one Safe@Office and once with my laptop. With these two settings, I got about 90 - 92 Mbps speed while performing a speedtest.
    The WAN connection on the firewall ethernet, has been configured 100Mbps/Full Duplex on both the CISCO router and the Checkpoint firewall.
    I'm not sure where the problem could occur? Should the router be put on Gbps?and the firewall also?

    Thanks for your time


  2. #2
    Join Date
    Rep Power

    Default Re: Bandwidth issue on WAN connection

    This issue has been solved by itself.
    Today we can reach the available bandwidth of the WAN router on the LAN interface of the firewall.

Similar Threads

  1. Bandwidth issue fo all HTTP/FTP traffic
    By ascssmith in forum IPS Blade (Formerly SmartDefense)
    Replies: 34
    Last Post: 2010-03-06, 18:56
  2. SecureClient Connection Issue
    By johngrundy in forum IPsec VPN Blade (Virtual Private Networks)
    Replies: 1
    Last Post: 2009-04-24, 11:28
  3. SNX connection issue - no certificate popup
    By caro06 in forum SNX - SSL Network Extender
    Replies: 1
    Last Post: 2008-03-25, 10:30
  4. SecureClient Connection Issue
    By nlbakos in forum SecureClient/SecuRemote
    Replies: 1
    Last Post: 2007-03-05, 07:17
  5. Issue with WAN Miniport
    By rendl42 in forum Miscellaneous
    Replies: 1
    Last Post: 2006-07-04, 04:28

Tags for this Thread


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts