CPUG: The Check Point User Group

Resources for the Check Point Community, by the Check Point Community.


CPUG Challenge 2018?? We will be holding another CPUG Challenge for 2018.
The plan is to time it around CPX again (earlier this year), but not necessarily limit it to those in attendance.
I'll provide more details as we get a bit closer, but be ready! -E

 

Results 1 to 5 of 5

Thread: SPLAT R75 on VmWare ESXi 3.5 ?

  1. #1
    Join Date
    2008-09-05
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Default SPLAT R75 on VmWare ESXi 3.5 ?

    Hi everyone,

    I have been trying for the past 2 week-ends to get SPLAT R75 install on a small VmWare ESXi 3.5 server I have in my lab (home).

    My install(s) fails with the following error message:
    "Error mounting /dev/loop0 on /mnt/runtime (Invalid argument). This shouldn't happen, and I'm rebooting your system now."

    I provided the print screen of this error as well.
    I am not even getting to the first screen that says that my hardware has been found suitable for install... So I am wondering if my issue lies in my VmWare server.

    Steps I tried were:
    A) Validated that R75 is supported on ESXi 3.5
    Check Point - Security Appliances, Security Gateways, Security Management, Endpoint Security, and Software Blades


    B) Create a regular VM with default options but using 40Go HDD and 1024Mo RAM
    - Tried to install using RHLE 3 (32 bits) = Failed... same issue.
    - Tried to install using RHLE 5 (32 bits) = Failed... same issue.

    C)
    Create a custom VM with no default HDD
    - Manualy provisioned a "ThinDisk" using the CLI on the ESXi server
    Added the ThinDisk manualy to the VM
    - Tried to install using RHLE 3 (32 bits) = Failed... same issue.
    - Tried to install using RHLE 5 (32 bits) = Failed... same issue.


    Would anyone has any insight or have been successful at installing R75 on ESXi 3.5?


    Regards,
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	CPR75_error_install_vmwareesxi.jpg 
Views:	434 
Size:	16.9 KB 
ID:	495  

  2. #2
    Join Date
    2007-06-04
    Posts
    3,246
    Rep Power
    15

    Default Re: SPLAT R75 on VmWare ESXi 3.5 ?

    Recheck that page you linked too on the Check Point page.

    Are you sure that ESXi 3.5 is validated.

    I can see the tick for regular ESX 3.5, however ESXi 3.5 doesn't appear to have a tick for the R75.

  3. #3
    Join Date
    2008-09-05
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Default Re: SPLAT R75 on VmWare ESXi 3.5 ?

    Quote Originally Posted by mcnallym View Post
    Recheck that page you linked too on the Check Point page.

    Are you sure that ESXi 3.5 is validated.

    I can see the tick for regular ESX 3.5, however ESXi 3.5 doesn't appear to have a tick for the R75.
    Looks like you are absolutely right there, I must have looked to that grid in a happy haste to get this running.

    I will try to move my lab on ESXi 4.0 or 4.1 instead.

    Thanks,

  4. #4
    Join Date
    2005-08-11
    Location
    San Francisco, CA
    Posts
    1,395
    Rep Power
    14

    Default Re: SPLAT R75 on VmWare ESXi 3.5 ?

    Quote Originally Posted by sysko View Post
    Looks like you are absolutely right there, I must have looked to that grid in a happy haste to get this running.

    I will try to move my lab on ESXi 4.0 or 4.1 instead.

    Thanks,
    I recently upgraded my ESXi server from 4.0 to 4.1. It was a bit of a pain because you now have to use a different method to upgrade, but now that it's all done everything seems to be working fine.
    Barry J. Stiefel ("Stee-ful" or "Shtee-ful")
    B.S., MBA, CCSA/CCSE/CCSE+/CCSI
    Resilience RCSE/RCSI, Fortinet FCSE
    CISSP, MCSE, NSA ISM
    Founder of CPUG
    Founder of CPUG University

  5. #5
    Join Date
    2005-08-14
    Location
    Gig Harbor, WA, USA
    Posts
    2,388
    Rep Power
    15

    Default Re: SPLAT R75 on VmWare ESXi 3.5 ?

    I am currently running R75.10 on ESXi Server 4.1 in my lab. Works great.
    http://phoneboy.org
    Unless otherwise noted, views expressed are my own

Similar Threads

  1. Multi domain Management (R75) on VMware ESXi 4.1
    By ossie5705 in forum Provider-1 (Multi-Domain Management)
    Replies: 7
    Last Post: 2011-06-05, 15:58
  2. R75 / R75.1 fresh install SPLAT ask for CD1 during install
    By dsb.nepo in forum Installing And Upgrading
    Replies: 2
    Last Post: 2011-05-31, 14:21
  3. SCS R65 Upgrade to R75 VMware or Not?
    By Neilharrison_253 in forum Security Management Server (Formerly SmartCenter Server ((Formerly Management Server))
    Replies: 1
    Last Post: 2011-03-25, 10:50
  4. Checkpoint R60 SPLAT -> ESXi
    By giuffrolo in forum Interoperability
    Replies: 2
    Last Post: 2010-04-16, 04:41
  5. Vmware on splat..
    By vishal_kak in forum Miscellaneous
    Replies: 1
    Last Post: 2009-01-29, 03:50

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •